Nieuwe Kampioenen Beachvolleybal !!

Met een grote delegatie van BCK, maar liefst 6 teams, werd afgelopen weekend deelgenomen aan de nationale kampioenschappen voor senioren. Na vorig jaar zowel de dames als de heren van BCK de titels in de categorie tot promotieklasse te winnen, werd dit jaar voor het eerst ook deelgenomen in de categorie tot 1e divisie … en met succes. Bij de heren tot 1e divisie wonnen Dennis Glasbergen en Shaun Sturgess goud. Het succes werd nog eens versterkt doordat het team Eric Noort en Lisander Rammos ook nog eens brons wonnen in dezelfde categorie. Daarnaast was er in de categorie tot promotieklasse bij de dames een verrassende zilveren medaille behaald door het nieuwe team Vera Hengeveld en Laura van Noort-Barnhoorn.

Naast het beachstadion waar de professionals hun NK speelden en waar deze week de wereldtop acte de presence geeft werden de Regio Beach Finals (RBF) voor senioren gespeeld. Via de regionale voorrondes kunnen teams zich voor de RBF plaatsen. BCK deed voor de tweede keer mee aan deze eindronde en weer met groot succes.

Bij de dames categorie tot 1e divisie werd voor het eerst deelgenomen door BCK. Zonder toernooi ervaring op nationaal niveau werden door het team Sanne Schaap en Jacqueline Hus toch drie wedstrijden gewonnen. Helaas waren de twee verliespotjes net één teveel om de halve finale te halen. Dit belooft veel goeds voor volgend seizoen wanneer voor dit niveau een aparte trainingsgroep zal starten en wel zal worden deelgenomen aan de nationale competitie.

Bij de dames categorie tot promotieklasse moest door een blessure met een invalster worden gespeeld. Laura van Noort blijkt over een prima beachniveau te beschikken als eerstejaars beachster. Als invalster deed zij mee met de pas 16-jaar oude Vera Hengeveld en met slechts één verlieswedstrijd gingen zij naar de finale. Daarin werd gestreden tegen een team uit Zuid-Nederland. Een zeer spannende wedstrijd waarin de eerste set nipt verloren werd in de verlenging met 21-23. De tweede set liep niet, maar na een achterstand van 5 punten halverwege de set maakte een serie punten het voor vele onmogelijke waar en werd met 21-16 een derde beslissende set, tot de 15 punten, afgedwongen. De flow aan het einde van de tweede set werd de derde set doorgezet met een 5-0 voorsprong. En bij de wissel 10-5 leek er niets aan de hand. De tegenstander dacht hier anders over en bij 10-9 kon Laura en Vera pas weer een punt maken. Dat was direct hun laatste punt want helaas met 11-15 werd de wedstrijd verloren. Wat resteerde was natuurlijk wel een zeer verrassende en dik verdiende zilveren medaile.

Bij de heren categorie tot promotieklasse kon BCK dit jaar geen potten breken. Het team Leander Rijneveld / Marcel Haasnoot verloren één wedstrijd teveel om de halve finale te halen. Gert Koelewijn / Gijs Ravensbergen hadden met één gewonnen wedstrijd helemaal geen zicht op de halve finales.

Bij de heren categorie tot 1e divisie daarentegen ging het helemaal crescendo. Dit jaar is een trainingsgroep op nationaal niveau gestart bij BCK en dat resulteerde direct in historische resultaten. Beide teams wonnen alle wedstrijden in hun poule en speelden in de kruisfinales. Daarin speelde het team Noort/Rammos een kansloze wedstrijd tegen Kroonen/Klaver, maar revancheerden zich tegen Stoffels/Arts. Met hun beste wedstrijd werd met 21-18 21-18 brons gewonnen. Het team Glasbergen/Sturgess mochten het, na hun gewonnen kruisfinale tegen van Stoffels/Arts, het opnemen tegen Kroonen/Klaver. In de spannende eerste set werd v.v. een gaatje van een paar punten gemaakt door beide teams, tot 18-19. Dennis en Shaun bleken net even meer techniek en conditie in huis te hebben, zodat de service werd teruggehaald en de laatste twee punten in hun voordeel beslist werden. De tweede set nam Kroon/Klaver weer een voorsprong. Echter Dennis en Shaun hadden geen enkele set nog verloren en waren dit ook niet van plan. Met 21-18 werd deze set en de winst, het goud veilig gesteld.

Op de foto met Mr Cool Beach v.l.n.r. Lisander, Eric, Shaun, Dennis, Laura, Vera.

Voor meer informatie over beachvolleybal in de Duin- en Bollenstreek zie deze website.