1e Interkelijke Beachvolleybaltoernooi Strandkracht! direct groot succes.

13528424_1400211393339701_3538399733540371697_oZaterdag 25 juni 2016 was het eerste Interkerkelijk Beachvolleybaltoernooi op het Katwijkse strand. Met meer dan 100 kerkgangers uit Baptist, Christelijk Gereformeerd, Evangelisch, Gereformeerd, Hersteld Hervormd, Hervormd uit onze dorpen in Katwijk Rijnsburg en Valkenburg en zelfs daarbuiten. Terwijl de zon telkens beter tevoorschijn kwam, zat de sfeer er vanaf het begin direct goed in. Op vijf velden gingen de voorronde poules van start. Met veel inzet en plezier werd gespeeld.
Na de voorronde poules werd een tussenronde gespeeld waarbij alle deelnemers in nieuwe teams een wedstrijd speelden. Hierbij bleek wel hoe goed de sfeer was, want deze voor de deelnemers verrassende indeling werd als bijzonder leuk ervaren.
Na de tussenronde werd met de eigen teams verder gespeeld in twee winnaarspoules en de gezellige poules. De beide nummers 1 van de winnaarspoules mochten naar de finale. En wat voor finale. De teams ‘Hou je wijs’ en ‘Kruispunt 2’ wisselde de voorsprong af in een gelijk opgaande wedstrijd. Uiteindelijk won ‘Hou je wijs’ nipt met 21-19.
In de avondeditie werd op twee velden eenzelfde programma afgespeeld. Het was zeker niet minder gezellig. Op de beide velden werd veel gelachen. En maakten onverwachte acties, mede doordat de wind was toegenomen, het nog bijzonder. De winnaar van de finale werd het team van World Servants. Zij eindigden voor het team van Youth Group Dorpskerk.
Leuke bijkomstigheid is dat de beide dagwinnaars spelers m/v hadden uit meerdere kerken.
Al met al blijkt Strandkracht! een zeer succesvol nieuw initiatief, die volgend jaar zeker weer georganiseerd gaat worden. Al is het maar om ook de kerkinstellingen die dit jaar nog niet meededen ook te kunnen laten meegenieten.