BTveld1ITF Beachtennis op het strand in Katwijk

Op zaterdag 2 juli 2016 wordt het eerste beachtennistoernooi in Katwijk georganiseerd. Op de strandlocatie van Beach Club Katwijk (iets links van de vuurtoren) kan je mee doen aan deze snel aan populariteit groeiende sport. Zowel dames, heren, mix als jeugd kan meedoen. Het is niet moeilijk, elke sporter kan in de Fun categorie meedoen. Voor de gevorderde racketsporter kan men meedoen in de Advance categorie. Daarnaast wordt tegelijkertijd een officieel internationaal ITF beachtennis toernooi gespeeld.

Wat is beachtennis
Beachtennis wordt gespeeld met een gekwalificeerd beachtennisracket van fiber carbon en een zogenaamd stage-2 (zachtere) tennisbal. Het beachveld is 8 bij 16 meter. Het net hangt op 1.70 meter. Er wordt 2 tegen 2 gespeeld. De telling is gelijk aan tennis, waarbij na deuce het winnende punt wordt gespeeld. Er is slechts 1 opslagpoging, waarbij na een netservice wel doorgespeeld wordt. Serveren mag vanaf de gehele achterlijn.

ITF Beachtennis
Sinds vorig jaar de eerste officiële ITF Beachtennis toernooien in Nederland gespeeld zijn is nu ook voor het eerst een ITF Beachtennis in de Duin- en Bollenstreek. De toppers uit Nederland zullen het opnemen tegen de spelers en speelsters uit België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Hongarije, Italië en Aruba.

Aanmelden toernooi
De onweerstaanbare aantrekkingskracht van beachtennis ervaar je direct na een keer meegedaan te hebben. De beachtennisrackets van Beach Club Katwijk kunnen door de aanmelders gebruikt worden. Aanmelden kan via de website www.beachclubkatwijk.nl onder “Beachtennis Toernooi”.