Beach Club Katwijk op Ameland

 

Afgelopen weekend was de top van Beach Club Katwijk aanwezig op het grootste beachvolleybal evenement
van Nederland op Ameland.
 
Met 142 velden en 1.117 teams van 2-4 spelers in verschillende categorieën en verschillende niveaus werd een nieuw deelnemers record gevestigd. BCK was met haar toppers ook actief op het strand van Hollum. In de 2e divisie speelden Jeroen van Eijk (Lisse) met Robin Kalmeijer (Voorschoten) en haalden een keurige 5e plaats.Foto: Wouter van Gemmert
In diezelfde divisie behaalden Dennis Glasbergen (Rijnsburg) met Shaun Sturgess (Leiden) zelfs de halve finale. Helaas ging die wedstrijd verloren, maar daarna werd heel eenvoudig de wedstrijd om de 3e plaats gewonnen.
Eenzelfde resultaat haalde ook trainer Marc Stronkhorst (Oegstgeest) die met vrienden drie tegen drie speelde.
 
Op het allerhoogste niveau, in de eredivisie bij de dames gaat het steeds beter met trainster Sanne Werkhoven (Voorschoten). Met haar nieuwe speelpartner speelde zij zich naar haar eerste overwinning in de Eredivisie en behaalde daarmee voor het eerst een 13e plaats. Haar broer Mart haalde zelfs een 11e plaats in de eredivisie.
Een andere trainer van Beach Club Katwijk, Marcel Haasnoot (Katwijk) was als scheidsrechter actief en floot de damesfinale in een vol centrecourt.                                     
 
Volgend jaar wordt het evenement in het weekend van 23 en 24 juni 2012 gehouden, zet deze datum alvast in je agenda als je dit evenement ook een keer wilt meemaken.
 
Foto: Wouter van Gemmert