Een nieuwe vuurdoop

 

Met de zon brandend op de schouders, maar met de tenen verkleumd in het reeds verkilde zand, hadden zich afgelopen donderdag een aantal fanatieke lieden verzameld om een potje te ballen. Gadegeslagen door de argusogen van het personeel van de inmiddels overbekende strandpaviljoens en enkele zich ernstig de wenkbrauwen fronsende voorbijgangers over zoveel vermetelheid, werd het net opgericht tegen een hemelsblauwe achtergrond. Het ruisen der golven en de zacht fluitende wind leverden vervolgens het perfecte decor voor een heerlijke namiddag beachen.

Getooid met korte broek en dito mouwen werd de strijd aangevat met twee gelijkwaardige drietallen waaronder nieuwkomers Laura en Tanya. Aangespoord door de professionele adviezen van Shaun weerden beide dames zich kranig en wisten zij het de mannen bij tijd en wijle knap lastig te maken. De verschillen in de stand waren miniem en konden slechts op het conto geschreven worden van het geroutineerde karakter van de overige aanwezigen.

Na ruim anderhalf uur spelen vond de grote finale plaats tussen enerzijds Dennis en Marcel en anderzijds Shaun en Bas. De wedstrijd ging vrij gelijk op waarbij over en weer door Shaun en Dennis kogels van smashes door de zilte lucht werden gejaagd. Slechts eenmaal wist Bas een pegel achterwaarts vallend dusdanig op te vangen dat deze in tegenstelling tot vorig jaar nu eens niet als aperatief op het met resten mayonaise gedecoreerde bord van een eter belandde maar keurig binnen de scheef getrokken lijnen aan de andere kant van het net. Het huzarenstukje mocht evenwel niet baten, want mede door een aantal lepe ballen van Marcel ging de overwinning met 21-17 naar hem en Dennis. Voorwaar een fijne beachsessie die smaakt naar meer.