Katwijkse Beach Competitie 3e ronde

Vrijdag 3 juni 2016 werd de derde ronde van de Katwijkse Beach Competitie (KBC) gespeeld. Met 17 graden en 3 Beaufort net als vorige week een zeer aangenaam avondje voor de beachers. Dit weekend waren de beachspelers die bij VCO in de zaal spelen op kamp. Desondanks toch nog 3 volle velden waarop gespeeld werd.

Bij de heren Hoog stond geen maat op Arnold en Lex die ruim al hun wedstrijden wonnen. Bij de heren Midden wonnen Alwin en Stephan de poule, ondanks dat zij hun eerste wedstrijd nipt verloren.

Bij de Mix Midden was het een zeer spannende strijd, iedereen won en verloor van een ander team. Na de voor en tegen punten allen opgeteld te hebben, bleken Ilse en Willem (invallend voor Wim) de sterksten.

Bij laag was het wellicht nog spannender. Bij de dames Laag waren de zusjes Laura en Sylvia de sterksten. Bij de mannen Laag ging de poulewinst verrassend naar Marcel en Arjan, beiden 15 jaar oud. De verrassing zat met name in het feit dat zij alle wedstrijden hadden gewonnen en daarbij een slechter punten gemiddelde hadden dan de nummers 2 en 3 uit hun poule. Dit kwam doordat zij al hun wedstrijden met het minimale verschil van 2 punten wonnen. Dat is erg knap van de jongens om op het moment dat je moet scoren je dit alle keren ook voor elkaar krijgt.