Nu ook Footvolley in Katwijk!

Katwijk heeft al enige tijd een Beachvolleybal vereniging, maar om ook de voetballers in de regio de kans te geven om in de zomer te sporten, gaat beach Club Katwijk footvolley naar het strand van Katwijk brengen.

Vanaf vrijdag 4 mei wordt er elke vrijdag avond gespeeld op het strand tegen over de witte kerk. Op zaterdag 30 juni wordt zelfs het allereerste Footvolley toernooi gehouden in Katwijk aan Zee.

Footvolley is een combinatie van beachvolleybal en voetbal. Het speelveld is even groot als bij beachvolleybal en het wordt gespeeld op zand. Alleen bij footvolley mag alles gebruikt worden behalve de handen en de armen. Footvolley speel je met 2 tegen 2 en je hebt geen partner nodig om lid te worden bij Beach Club Katwijk. Footvolley zal gespeeld worden in het format van King of the Beach. Hierbij speel je telkens met een andere partner om zoveel mogelijke wedstrijden te winnen. Een ieder speelt dus samen, maar ook voor zichzelf. Wie aan het eind de meeste punten verdient heeft mag zich King of the Beach noemen.

Op 30 juni wordt het eerste Footvolley Katwijk Toernooi gehouden. Het toernooi is een open toernooi waaraan leden en niet-leden zich voor in kunnen schrijven. We hopen dat dit toernooi een succes wordt, zodat het Footvolley Toernooi in Katwijk een terugkomend event kan worden.

Wanneer de aanmeldingen een succes blijken te zijn zal er op termijn ook een trainer in dienst genomen worden die op professionele manier de kneepjes van deze opkomende sport kan bijbrengen. De verwachtingen zijn hooggespannen omdat er draagvlak blijkt te zijn. Hoe groot dat draagvlak precies is zal de komende tijd gaan blijken.

Iedereen kan zich aanmelden om een keer een potje mee te spelen. Inschrijven kan op www.beachclubkatwijk.nl. Om lid te worden betaal je  € 40,- contributie. Voor deze kleine bijdrage kan er elke vrijdag avond gespeeld worden. Ook op andere dagen kan gespeeld worden in overleg. Als lid kan je automatisch deelnemen aan het toernooi. Niet-leden betalen hier €10 voor.