Ontwikkelingen Beachvolleybal in Katwijk

Beachvolleybal is een snel groeiende, relatief nieuwe sport. Er wordt wel al bijna 100 jaar op het strand gevolleybald, maar pas in 1980 werd het een internationale sport en pas recent wordt de sport in Katwijk beoefend. Een aantal mannen van de zaal volleybal vereniging RVV besloot 8 jaar geleden eens een toernooi te organiseren op het strand van Katwijk en met veel succes. Vanaf dat moment is Beach Club Katwijk geboren. In 2008 is de gang naar de notaris gemaakt en werd BCK formeel een vereniging met als doel de beachvolleybal sport in Katwijk op het strand te stimuleren. BCK is de enige beachvolleybal vereniging in Katwijk en omstreken en inmiddels zijn we de 100 leden gepasseerd en mogen we spreken van een serieuze vereniging.

Veel zaalvolleyballers maken de stap naar het strand wanneer de competitie in mei is afgelopen. Maar ook mensen die nog nooit gevolleybald hebben, maar wel balgevoel hebben kunnen deze sport beoefenen, omdat het toch wel veel verschillen heeft met volleybal in de zaal.

 

BCK heeft al een aantal keer jeugd spelers afgeleverd op het NK in Scheveningen, maar ook de senioren hebben al een aantal keren “succesvol” meegedaan aan het NK met een team wat zich afgelopen jaar zelfs Nederlands kampioen mocht noemen! Dit jaar zal Beach Club Katwijk een sterke delegatie van maar liefst 6 teams afvaardigen naar Scheveningen. Op 20 augustus zullen er 2 dames teams (1 hoog + 1 laag) en 4 heren teams (2 hoog en 2 laag) strijden om die felbegeerde titel Nederlands kampioen Beachvolleybal.

Beach Club Katwijk zit dus zeker niet stil. Ook voor volgend jaar zijn er alweer volop plannen. Om een tipje van de sluier op te lichten; er zijn gesprekken gaande om de 1e, 2e en 3e divisie naar Katwijk te halen. Er zijn zelfs al gesprekken over de eredivisie in Katwijk, maar dat zal nog even toekomst muziek blijven. Dat er nog genoeg te gebeuren staat mag wel duidelijk zijn.

 

Voor meer info en om aan te melden voor training of avondcompetitie kun je kijken op deze website.