Stralend BEACHPOWER 2011

 

Met een voldaan en verbrand gevoel zullen veel deelnemers aan Beachpower 2011 terugdenken. Voldaan omdat het niveau weer hoog was, het heerlijk weer was en een opkomend windje ervoor zorgde dat er een constante lichaamsbeweging nodig was. Verbrand omdat vele door dat windje vergaten zonnebrand te smeren en ze dat aan het einde van de dag duur kwam te staan. De zon was afgelopen zaterdag namelijk op volle sterkte aanwezig!

Was het vorig jaar nog fris te noemen, dit jaar mochten we toch wel van een heerlijke zomerse dag spreken. In de ochtend stond er nog vrijwel geen wind, maar later op de dag nam die redelijk toe, wat wel weer spectaculaire acties tot gevolg had. Ideale beachvolleybal omstandigheden dus.

Ook dit jaar was er weer een grote groep Rabo Mini’s (6- tot 12-jarigen) van de partij. Net als bij de eerste editie van vorig jaar zorgde deze jongste beachers voor de grootste groep supporters. De trainingen die vorig jaar bij Beach Club Katwijk gestart zijn leverden dit jaar twee kampioensteams op.

Bij het Jeugd toernooi streden de teams voor de belangrijke punten om naar het NK in augustus te mogen gaan. Dat het Beachpower toernooi hoog aangeschreven staat in Nederland blijkt wel aan de diverse Nederlands kampioenen die in Katwijk op het strand hebben gespeeld. Dit jaar kwam meervoudig Europees en Wereldkampioen jeugd Daniëlle Remmers een kijkje nemen.

Omdat we deze grote enthousiaste groep koesteren organiseren we op 16 juli nog het Junior Beach Event, wat helemaal in het teken staan van deze groep beachvolleyballers tot 18 jaar.

Bij senioren was er een team van de plaatselijke politiek die ook wel eens wilden weten wat beachvolleybal in de gemeente Katwijk inhoudt. Het team van Wethouder Wim van Duijn streed voor wat zij waard was en de wethouder was na afloop zeer enthousiast over de uitstraling en plezier dat niet hij alleen ondervond tijdens het spelen, maar ook zag bij de andere teams van jong tot oud.

Een andere bijzonderheid van Beachpower 2011  was de deelname van twee Italiaanse mixteams.

Winnaars 2011: Heren hoog Haasnoot/Stronkhorst (Katwijk/Leiden), Dames hoog De Jong/de Mare (Katwijk/Rijnsburg), Mix hoog Denise en Martijn Van Goeverden (Sassenheim), Heren midden Team Much (Noordwijkerhout), Dames midden Jacqueline en Stephanie Hus (Katwijk), Mix midden Team Italy (Italië), Heren laag Team Van Keken (Amersfoort).

Meisjes A Winnie/Marije (Hoofddorp), Meisjes B Beukers/Damen (Almere), Meisjes C Beezhold/Verwer (Almere), Jongens B Kraan/Salgado (De Bilt), Jongens C Mats en Dyon Bleeker (Huizen).

Meer informatie en foto’s van het toernooi zijn te vinden op deze website. Je kunt je ook inschrijven voor het volgende toernooi of voor de trainingen.