Wethouders Katwijk slaan ook een balletje op het strand

Zaterdag 28 mei is het weer zover.. Beachpower 2011! Het is alweer de 7e keer dat Beach Club Katwijk het Rabobank Beachpower Beachvolleybal Toernooi organiseert. Het strand tegenover de witte Kerk en voor strandpaviljoen “het Strand” en “Zomers” zal dan weer vol staan met volleybalnetten.

Dit jaar beloofd het extra spektakel op te leveren omdat er een team meespeelt met wethouders van de gemeente Katwijk. Ook zullen er dit jaar weer veel teams met mini’s (6- tot 12-jarigen) meedoen. Na het grote succes van vorig jaar zal dit de 2e keer zijn dat deze jonge volleyballertjes meedoen. Als dat al niet voor genoeg rumoer zorgt, zijn het de schreeuwende en joelende ouders langs de zijlijnen wel. Het is op voorhand al wel zeker dat er vanaf deze velden de meeste decibellen zullen voortkomen.

Omdat Beachpower een breed toernooi is met veel categorieën maakt het dat het toernooi erg toegankelijk is voor iedereen. Jong, oud, geoefend of ongeoefend. Hierbij moet wel gezegd worden dat het toernooi een bijzondere plek heeft ingericht voor jongeren. De jeugd is immers de toekomst en dat geldt zeker voor beachvolleybal. Er is zelfs een categorie waarbij de beste jeugd beachvolleyballers strijden om punten voor het Nederlandse jeugdkampioenschap beachvolleybal wat later het jaar zal plaatsvinden in Scheveningen. Alleen dat is al een goede reden om 28 mei te komen kijken. Deze jongeren spelen op een zeer hoog niveau. Echt de top van Nederland.

Dus leg je zonnebrand, zonnebril en strandkleren maar vast klaar, want Iedereen met een team (2 of 4 spelers) kan zich aanmelden. Heb je geen speelmaatje maar wil je wel meedoen, stuur dan een mailtje naar ons en wij zorgen dat je mee kan doen.

Op 16 juli zal er ook weer een Junior Beach Circuit toernooi georganiseerd worden door Beach Club Katwijk op het Katwijkse strand. Dit toernooi staat helemaal in het teken van de beste beachvolleyballers in Nederland onder de 18 jaar. Schrijf die datum dus alvast in je agenda.

Voor iedereen die zichzelf wat beachvolleybal vaardigheden wil laten bijbrengen is er de mogelijkheid om de wekelijkse trainingen te volgen. Vanaf mei staan er elke maandag en dinsdag enthousiaste trainers op het strand, die je graag de kneepjes van de sport bijbrengen. Ook is er elke donderdag avond de mogelijkheid om mee te doen met de avondcompetitie.

 

 

Meer informatie is te vinden op www.beachclubkatwijk.nl Je kunt je daar ook inschrijven voor het toernooi of de trainingen.