Andreasplein nu Evenementenplein. (BeachPower!)

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar afgelopen zaterdag 13 mei was de Opening van het Badseizoen in Katwijk. De dag dat het zomerseizoen in Katwijk ingeluid wordt. Omdat dit jaar het jaarlijkse Beachpower! toernooi van Beach Club Katwijk hiermee samenviel is het idee ontstaan om het Andreasplein om te toveren tot een waar sportpaleis. De dag voor de opening zijn shovels en vrachtwagens van het strand naar het plein gereden om het hele plein vol te storten met zand, totdat het 40 cm hoog was. Daarna hebben vrijwilligers van Beach Club Katwijk dranghekken met spandoeken van de winkels en horeca in Zeezijde neergezet en twee velden gerealiseerd waar de landelijke 1e divisie beachvolleybal kon worden spelen. Zaterdag ochtend was het dan zover: Om 09:00 werden de eerste ballen geserveerd tot en met 17:30 uur. En ook op het strand waar nog eens 32 beachvolleybal velden waren aangelegd werd gespeeld en gestreden om het goud.

De voorbijgangers waren verbaasd wat er allemaal gebeurde en bleven dan ook vaak even staan of zitten op de tribunes om te genieten van het evenement en de entertainment.

 

Naast de eerste divisie waren er ook beachvolleyballers bij Strandpaviljoen Zomers op tweede divisie niveau en bij de derde divisie was de opkomst zo groot dat er wel drie toernooien gespeeld werden. En ook de jeugd die bij strandpaviljoen Het Strand en Sunset Beach speelden waren alle categorie├źn in vertegenwoordigd. Onder 19 jaar, onder 17 jaar, onder 15 jaar en zelfs spelertjes onder 13 jaar. In totaal speelden op deze dag meer dan 120 beachvolleybal teams op het strand en het Andreasplein.

 

Meer foto’s klik hier!