Media

In De Media
:: 16-05-2015 :: Beachpower! 2015 volop in de media !!
Beachpower! 2015

IMG-20150601-WA0015IMG-20150601-WA0014IMG-20150601-WA0012IMG-20150603-WA0005IMG-20150601-WA0010IMG-20150601-WA0009IMG-20150601-WA0011

:: 29-05-2014 :: Beachpower! volop in de media !!
Beachpower! 2014                                                                                                                                                                                                                               

Woensdagkrant 04-06-2014

Woensdagkrant 04-06-2014

woensdagkrant 04-06-2014

woensdagkrant 04-06-2014

Witte weekblad 04-06-2014

Witte weekblad 04-06-2014

 

arnold_03-06-2014

Katwijk speciaal 03-06-2014

 

Katwijk Speciaal 04-06-2014

Katwijk Speciaal 04-06-2014

:: 21-08-2010 :: BCK (Dames en Heren) Nederlands Kampioenen Beachvolleybal !!
Nederlands kampioenen beachvolleybal 2010Zowel de dames als de heren van BCK zijn zaterdag in Scheveningen Nederlands Kampioen geworden in de categorie tot promotieklasse. Bij de heren wonnen Dennis Glasbergen en Marcel Haasnoot en bij de dames zijn Corline Kuijt en Iris de Jong de eerste kampioenen uit de Duin- en Bollenstreek.Naast het beachstadion waar de professionals hun NK speelden werd ook het Gesloten NK gespeeld. Via de regionale voorrondes kunnen teams zich voor dit NK plaatsen. BCK deed voor het eerst mee aan deze voorrondes en wist in regio Mid-West vier voorrondes te winnen met spelers uit Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest en Leiderdorp. In Scheveningen mochten zij aantreden tegen de beste teams uit de andere andere regio’s om te spelen voor het Nederlands Kampioenschap.Bij de dames gingen Corline en Iris voortvarend van start in hun poule en wonnen hun eerste drie wedstrijden met 21-15, 21-18 en 21-16. Hierdoor waren zij al verzekerd van de finale. Mogelijk dat dat meespeelde in hun laatste wedstrijd of dat zij zich spaarden voor de finale, want deze laatste poulewedstrijd werd verloren met 11-21. In de Finale werd gespeeld tegen Van de Water / Mulder uit regio Oost. Aangezien het de finale was werd officieel gespeelde om best of three, die het eerst twee sets wint. Het team uit regio Oost begon met een kleine voor sprong in de eerste set 9-11, maar daarna was het Corline en Iris die het spel dicteerden. Met 21-14 werd deze set gewonnen door Corline en Iris. In de tweede set werd was de spanning verdwenen en ook deze werd gewonnen, ditmaal 21-15 zodat de meiden voor het eerst Nederlands Kampioen waren. Reactie Iris: “In de laatste poulewedstrijd bakte we er even niets van.” Waarop Corline aanvult: “De finale moesten we even opwarmen, maar daarna speelden we het prima uit.”
Bij de heren speelde waren maar liefst drie teams uit regio Mid-West vertegenwoordigd, waarvan twee teams van BCK. Laat nu beide BCK teams in dezelfde poule geplaatst worden. Desalniettemin werden alle poulewedstrijden gewonnen, behalve onderling, en daardoor gingen beide teams naar de winnaarspoule. In de winnaarspoule werd beslist wie naar de finale en wie naar de kleine finale om brons ging. De eerste wedstrijd van Marcel en Dennis werd nipt verloren van Jeffrey Jaquet en Bart Kerkmeer uit Leiden met 20-22. Arnold Blok en Gert Koelewijn van BCK speelden hun eerste wedstrijd tegen Post en Scholing de winnaar uit regio Noord. Deze werd na prima tactische uitvoering ruim gewonnen met 21 -12 waarna zij de tweede wedstrijd verloren van Jaquet/Kerkmeer. Dennis en Marcel wonnen ook van Post/Scholing waardoor Jaquet/Kerkmeer al in de finale stond en de BCK teams onderling moesten bepalen wie naar de finale ging. Marcel begon sterk te serveren en werd met 6-1 een ruime voorsprong genomen door Dennis en Marcel, die bij 16-16 weer verdwenen was. Na een aantal persoonlijke fouten kwamen Arnold en Gert op 16-19. Door een prima service serie van Dennis werd toch nog gewonnen en een plaats in de finale afgedwongen. De deceptie van dit verlies werkte bij Arnold en Gert nog door om de strijd om brons en werd helaas net de medaille gemist. In tegenstelling tot Dennis en Marcel die hun beste wedstrijd bewaarden tot het eind en eindelijk van Jaquet/Kerkmeer konden winnen. Op 20-14 in de eerste set werden drie setpunten verspeeld maar na een time-out serveerde Jaquet in het net. De tweede set draaide Dennis en Marcel als een ware kampioen en werden zelfs schier onmogelijke ballen nog gescoord. Met 21-13 werd ook deze set gewonnen en was met name Marcel helemaal gelukkig. Tenslotte had hij als scheidsrechter het NK bij de profs laten schieten om als speler mee te doen op het Gesloten NK.Met dit voor BCK historische resultaat op zak hoopt BCK zich volgend jaar weer te kunnen plaatsen.
:: Beach Club Katwijk in het Leidsch Dagblad
Beachvolleybal als ultiem vakantiegevoel in Katwijk (copy website LD)KATWIJK – De zon zakt langzaam de Noordzee in. De roodbruin gekleurde Witte Kerk even verderop geeft het uitzicht nog meer cachet. De omstandigheden waarin de volleyballers van Beachclub Katwijk hun partijtje spelen op deze avond, zijn schitterend.,,Het is ook wel eens anders hoor”, lacht Gijs Ravensbergen.
,,Motregen en een graadje of twaalf. Dan is het op het strand heel wat minder aantrekkelijk.”
Maar vandaag kan het bijna niet beter. Het is niet te warm, er is geen wind en een regenbuitje eerder op de dag heeft het zand ‘hard’ gemaakt. Marcel Haasnoot, voorzitter van de Beachclub Katwijk, is ondertussen bezig met een speelschema voor de avondcompetitie. Beachvolleybal is ‘hot’. De club heeft al honderd leden en dat aantal groeit gestaag.

Bijgaand het artikel uit het Leidsch Dagblad:
klik op het knipsel voor leesbare versie!
:: 2 juni 2010 – Succesvol Beach-volleybaltoernooi KOV
De KOV contactbijeenkomst van juni was een uiterst sportief festijn. Een perfecte organisatie van het strandvolleybaltoernooi, een fantastische barbecue in De Zeester – het strandpaviljoen van Richard van der Horst – en vooral heel veel zon, tekenden de sportieve bijeenkomst van een vereniging die toch weer 13 bedrijfsteams het veld in kreeg. Ondanks dat sommige teams moesten wennen aan de eisen van een echt beachvolleybaltoernooi, namelijk niet meer dan vier actieve spelers in het veld, werd er sportief en op het scherpst van de snede gestreden. Net als de vorige keer kwam het team van Henk Wiggers als eerste uit de finale.Op een zonovergoten strandvak aan de zuid-Boulevard van Katwijk streden vanaf 17.15 uur de teams om de eer en de uiteindelijke overwinning. De organisatie was in handen van een grote groep die onder leiding stond van Marcel Haasnoot van Beachclub Katwijk. Dat het spannend toeging blijkt ook wel uit de eindstand in de halve finale: 21 – 18. De deelnemers dit jaar waren:– Van Duijn Van der Geer Accountants & adviseurs;
– Van Rhijn Bouw en Jongeduinen Financieel Management & Advies;
– FloraHolland Rijnsburg (onder bezielende leiding van Bart Siemerink);
– Sprangers Van den Ende Accountants & Belastingadvisuers;
– Wiggers Winkelcentra Promotions;
– CBH voor kantoren;
– Jan@Accountants & Belastingadviseurs;
– Winkelhart Zeezijde (met Dirk Kuyt in het team);
– KW106;
– Luba / DuSart Pharma;
– Rabobank Katwijk (met de jarige Jacco van Leeuwen);
– Jong Ondernemend Katwijk (met bekende namen zoals Gerrit Menkveld en Joeri van der Hoek).
– Bestuursteam KOVNiet alleen het aantal teams was een belovend aantal; dat gold ook voor de opkomst. Ruim 140 leden waren tot laat in de avond aanwezig op en rondom het terras van De zeester. Namens het bestuur reikte Nicoline Schuitemaker de prijzen (beker en boeket bloemen voor de winnaars) uit. Ook deed ze de mededelingen namens het bestuur en bedankte zij tevens Marcel Haasnoot en zijn team voor de perfecte organisatie. Dat gold ook voor de gastheer van het strandpaviljoen De Zeester, Richard van der Horst, die door Nicoline bedankt werd.Nicoline maakte vooraf aan de sportieve strijd melding van het evenement visculinair (vrijdag 25 en zaterdag 26 juni) waarvoor nog sponsors gezocht worden. Ook memoreerde zij het golftoernooi van 6 september aanstaande en vroeg zij aandacht voor een nieuw lid van de KOV, Sander Arnoldus van A & V automatisering.
:: VOLLEYBAL OP HET STRAND
Beachclub Katwijk weer vol aan de bakKatwijk, 23 maart 2009.De korte dagen van het jaar zijn achter de rug en elke dag wordt weer langer! Een gedachte waar bij beachvolleyballers een lach op hun gezicht verschijnt. Hij is weer in zicht… de zomer. Om de mooie vormen en de conditie te behouden moet er natuurlijk wel gesport worden. Wat is er nou lekkerder dan bij warme temperaturen tot zonsondergang op het strand te volleyballen. Heerlijk een balletje slaan en na afloop een drankje nuttigen aan de boulevard. Binnenkort gaat dat allemaal weer gebeuren op het strand van Katwijk aan Zee !Ook dit jaar stelt de Beachclub Katwijk alles in het werk om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk gevolleybald kan worden op het strand. We bereiken dat door de vier enthousiaste trainers en de tomeloze energie van de leden die door weer en wind op het strand aanwezig zijn. De agenda van 2009 is al redelijk gevuld. Zo zal er op 21 mei in Katwijk voor strandpaviljoen “Zomers” en strandpaviljoen “Het Strand” het jaarlijkse Beachpower hemelvaart toernooi plaatsvinden. Hier kan jong en oud, geoefend en ongeoefend zich voor inschrijven. Vanaf begin mei zullen er ook weer wekelijks trainingen gegeven worden en de daar opgedane vaardigheden kunnen elke week tijdens de avondcompetitie tentoongesteld worden.
Vrijdag 14 augustus sluiten we het seizoen af in Rijnsburg op het gemeentehuisplein. Tijdens de feestweek zal er weer in tropische sferen gevolleybald worden. Speciaal voor dit evenement zal het plein volgegooid worden met Zand en lijkt het even Rijnsburg aan zee te zijn.Dit jaar zal er tijdens het jaarlijkse Beachpower Hemelvaart toernooi niet alleen ruimte zijn voor geoefende en ongeoefende spelers. Beachclub Katwijk heeft zich namelijk aangesloten bij het Nevobo Jeugd beach circuit en het Nevobo Senioren circuit. Bij het jeugd beach circuit zal er gestreden worden om ranking punten en daarmee uiteindelijk voor een plekje bij het nationaal jeugd beachvolleybal kampioenschap. Deze zal gespeeld worden in Scheveningen.
Bij het senioren beach circuit zal de finale gespeeld worden op 27 juni in Noordwijk.Geïnteresseerden kunnen alle informatie nog eens nalezen op www.beachclubkatwijk.nl. Ook kun je daar aanmelden voor de trainingen en of avondcompetitie en kun je jezelf inschrijven voor het Beachpower toernooi.
Ik zou zeggen: “tot ziens op het strand”
:: Beachpower 1 mei 2008
Geslaagde 4de editie van het Beachpower beachvollleybal toernooiHelaas waren de weergoden Beachclub Katwijk op Hemelvaartdag wat minder goed gezind, maar desondanks kan er worden teruggekeken op een zeer geslaagd evenement. Al sinds het 1ste toernooi in 2005 komen er teams uit heel Nederland naar de Katwijkse kust en het doet de organisatie goed om te zien dat er ook dit jaar weer terugkerende teams van de partij waren.In vergelijking met de landelijke beachvolleybaltoernooien, zijn de kosten van deelname aan Beachpower een stuk lager te noemen. Met dank aan Rabobank Katwijk is het toernooi ook dit jaar weer een geslaagd evenement te noemen. Dit jaar waren er naast de inmiddels bekende teams, ook teams uit onder andere Hoogeveen, Groningen, Tilburg en Enschede op het Katwijkse strand te vinden.Samen met een paar enthousiaste leden werden in de vroege ochtend de speelvelden opgebouwd en nadat de teams zich hadden aangemeld, kon er een speelschema in elkaar worden gezet. Door dat er slechts één team niet op was komen dagen, was het maken van de ochtendpoules redelijk snel gebeurd zodat de teams conform planning omstreeks 10:00 uur aan hun eerste wedstrijden konden beginnen. Gedurende de ochtend stond er weliswaar redelijk veel wind, maar kon er ook nog enigszins worden genoten van de zon die gelukkig niet helemaal verstek liet gaan. Het ochtendgedeelte is dan ook zeer voortvarend verlopen en terwijl de organisatie zich voorbereidde op de indeling van de middagpoules, konden alle deelnemers genieten van een groot stuk (water) meloen die door Henny Schaap en Janny van Beelen, eigenaren van strandpaviljoenen het Strand en Zomers, aan alle deelnemers ter beschikking werden gesteld.Helaas begon het weer rond het middaguur behoorlijk te verslechteren zodat de start van het middaggedeelte werd uitgesteld tot circa 14:00 uur. Rond dat tijdstip leek de regen even op te houden en konden de teams weer enthousiast de velden op. Echter lag er een hele lange strook bewolking pal boven de Nederlandse kust en bleek er vanuit België onweer op komst te zijn. Toch heeft het slechte weer het enthousiasme onder de spelers aanvankelijk niet de kop ingedrukt, want tussen de buien door werd er zelfs doorgespeeld. Vanwege het op komst zijnde onweer en de steeds langduriger aanhoudende regen, heeft de organisatie rond 15:00 uur besloten om het toernooi te staken omdat het slechte weer helaas roet in het eten gooide. Het was voor Beachclub Katwijk goed om te horen dat men alleen teleurgesteld was in het weer, maar zeker niet in de organisatie van het toernooi. Onder het genot van een – door de organisatie uitgedeeld – blikje fris konden de deelnemers ten slotte nog even op temperatuur komen op het overdekte terras van strandpaviljoen Zomers.Mocht je ook zin hebben om te beachvolleyballen dan kan je jezelf opgeven voor de avondcompetitie en de trainingen die eind mei van start gaan. Het maakt niet uit of je beginnend speler of al gevorderd bent, kijk voor meer informatie op: Activiteiten
:: Beach Club Katwijk officieel van start
Beach Club Katwijk bij Sandtlaan NotarissenOnlangs zijn de statuten van Beach Club Katwijk bij Sandtlaan Notarissen officieel vastgelegd. Beachvolleybal Club Katwijk, kortweg BCK, heeft als doel het organiseren van beachvolleybal activiteiten voor jong en oud.De vereniging en haar voorlopers zijn al enige jaren actief voor wat betreft het organiseren van een jaarlijks beachvolleybal toernooi en de wekelijkse avondcompetitie die deze zomer iedere vrijdagdagavond plaats vindt. Daarnaast zet de vereniging zich in voor evenementen die de beachvolleybalsport promoten. In 2007 heeft BCK een demonstratie in de Princestraat te Katwijk gegeven- en in 2008 zal BCK tijdens de Rijnsburgse feestweek aanwezig zijn op het Burgemeester Koomanplein om daar in samenwerking met de Rijnsburgse Oranjevereniging een beachvolleybaltoernooi te organiseren en wellicht een demonstratie weg te geven.De beachvolleybalsport heeft de laatste jaren een enorme toevlucht genomen, zowel op nationaal als internationaal niveau. In Nederland zelf is een explosieve groei van beachvolleybalverenigingen en evenementen. Dus kan het niet uitblijven dat deze jonge sport in een badplaats als Katwijk honderden mensen zal gaan trekken om al dan niet in clubverband te gaan beachvolleyballen. Met ondersteuning van strandpaviljoens Het Strand en Zomers, financiële sponsoring van de Rabobank, en ondersteuning op meerdere vlakken vanuit het bedrijfsleven, kan de BCK vanaf 2008 structureel een zomervullend programma gaan aanbieden, dus twijfel niet langer als je kennis wilt maken met deze geweldige sport!Naast het inmiddels traditionele jaarlijkse toernooi (Beachpower) organiseert BCK vanaf mei tot september wekelijks terugkerende activiteiten zoals de avondcompetitie die dit jaar standaard op vrijdagdagavond plaats vindt. Sinds dit jaar verzorgt BCK ook een trainingsavond op maandagavond. De trainingen vinden plaats onder leiding van een gediplomeerde, maar bovendien ook zeer enthousiaste trainer die maar wat graag bereid is om een ieder kennis te laten maken met de beachvolleybalsport. Schroom dus vooral niet als je van mening bent dat je te weinig ervaring hebt!Bijgaand de foto bij oprichting:
Achter van links naar rechts notaris Willem van den Eijkel, en de bestuursleden Roel de Mooij, Marcel Haasnoot, Gert Koelewijn. Op de voorgrond Jac en Gijs Ravensbergen.
:: Beachpower 17 mei 2007
Hemelvaart beachvolleybaltoernooiAfgelopen donderdag vond op een stralende Hemelvaartsdag een beachvolleybaltoernooi plaats op het strand tegenover de witte kerk. Het betrof de derde editie van Beachpower; een toernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd door Beach Club Katwijk.
Met de inschrijving van in totaal 36 teams vanuit verschillende provincies, had de organisatie voorafgaand aan Beachpower 2007 geen enkele reden tot klagen, maar de weersverwachtingen waren echter niet bepaald gunstig. Ondanks het feit dat de speelvelden ’s ochtends om zeven uur in miezerig regenweer opgezet moesten worden, kan Beach Club Katwijk terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Per uur werd het weer mooier. De gehele dag stond er weinig wind en uiteindelijk moesten zelfs de flessen zonnebrand uit de tassen worden gehaald. Zowel de opkomst als het weer, hebben Beachpower 2007 tot een groot succes gemaakt dat volgend jaar zeker weer herhaald zal gaan worden op Hemelvaartsdag.Twee dagdelen
Nadat de poule indelingen waren aangepast als gevolg van enkele teams die niet op waren komen dagen én nieuwe aanmeldingen ter plaatse, ging het toernooi om 09:45 uur van start. In de ochtendpoules werd op tijd gespeeld en na een wedstrijd van dertig minuten was het voor de vele blote voeten wel even lekker om uit het toch nog koude zand te stappen. Na het ochtendgedeelte konden de spelers genieten van een rustmoment waarbij de terrassen van strandpaviljoenen Zomers en het Strand veelvuldig werden bezocht.De middag poules waren door de organisatie zo goed als mogelijk ingedeeld op basis van de prestaties die ’s ochtends door de teams geleverd waren. Al even na het middaguur begonnen de eerste zonnestralen door het wolkendek heen te breken, zodat de temperatuur steeds aangenamer werd. Terwijl er in de ochtenduren nog in truien en/of lange broeken gespeeld werd, zag je in de middaguren steeds meer blote armen en benen te voorschijn komen. Ook het aanwezige publiek had geen spijt meer van hun komst naar het strand, want het weer werd alleen maar beter en beter.Watermeloenen en koelemmers met heerlijk frisse drankjesNaar mate de dag vorderde, begon de temperatuur bijna tropische vormen aan te nemen. Dieweersomslag vormde voor Henny Schaap en zijn crew van strandpaviljoenen Zomers & het Strand, een ideaal moment om zowel alle spelers, evenals het publiek, te trakteren op een overheerlijk groot stuk watermeloen. Per poule was er voor de winnaar een prijs beschikbaar. De door strandpaviljoen Zomers beschikbaar gestelde prijzen bestonden uit koelemmers gevuld met frisdranken (voor de jeugd) of lekkere biersoorten én een shirt met het logo van strandpaviljoen Zomers of het Strand in combinatie met het logo van Beach Club Katwijk.Het toernooi eindigde zo rond de klok van vijf uur ’s middags. De organisatie kon terugkijken op een gezellige, sportieve en succesvolle dag die door velen werd afgesloten met een voortreffelijke barbecue bij strandpaviljoen Zomers.