Beachvolleybal op Hemelvaardag weer een enorm succes

Beach Club Katwijk staat al een paar jaar garant voor het breken van records en dit jaar is daar geen uitzondering op. Met 38 beachvolleybal velden was het onmogelijk om het uiteinde van de speelvelden te zien. Het toernooi omspande dit jaar maarliefst 4 Strandpaviljoens. Er stonden netten vanaf de kusthuisjes van Strandpaviljoen “Het Strand” tot aan strandpaviljoen “Het Centrum”. IMG_9707

Een hele operatie om een dergelijk toernooi neer te zetten, maar met zware spierpijn van het sjouwen van stoelen, telborden, scheidsrechtersstoelen, schakelnetten, palen, balken enz kijkt de organisatie van het 9e Beachpower beachvolleybal weer terug op een zeer geslaagde dag beachvolleybal in Katwijk.

Iedere dag werd gespannen het weerbericht in de gaten gehouden, want het weer is cruciaal bij een sport als beachvolleybal. Het zou er echt om spannen of het weer ons mee zou zitten of dat het onmogelijk was te sporten door regen en onweer. Uiteindelijk was Hemelvaartsdag ondanks de fikse wind toch een van de beste dagen van de week. Om  aan het einde van de dag weer wat rode lichamen te zien van de zon geeft stiekem toch elk jaar weer een goed gevoel.

Het toernooi ging om 9.00 uur in de ochtend direct “soepel” van start met de 1e divisie die tot ’s avonds half 6 zouden spelen tegenover strandpaviljoen ”Zee en Zon”. De 2e en 3e divisie volgde snel daarna met in hun kielzog het breedte toernooi. Als laatste kwamen de jeugdteams aan de beurt voor strandpaviljoen “Het Strand”

IMG_9741

Bij de groep jeugd tot 18 jaar werd er gestreden om punten voor het Nederlandse jeugdkampioenschap beachvolleybal wat later het jaar zal plaatsvinden in Scheveningen. Ook hier was het aantal teams wederom meer dan ooit.

In de ochtend was er nog een windkracht 4/5 met een zwak zonnetje, maar in de middag veranderde dat snel in een brandende zon met een redelijk aangename windkracht 3, waardoor het meer boven de 20 graden aanvoelde dan de 14 graden die het was. De meloenen die zoals elk jaar weer door strandpaviljoen “Zomers” beschikbaar waren gesteld kwamen dus als een zeer welkome verkoeling. Er heerste dan ook een heel ontspannen sfeer door deze meer dan ideale beachvolleybal omstandigheden.

Net als afgelopen jaar kregen de winnaars van de 1e divisie als prijs een woeste rit in een speedboot van de reddingsbrigade (KRB) langs de Katwijkse kust.

Nu ligt de focus weer op het geven van trainingen en zo kan iedereen die zich geroepen voelt vanaf maandag weer meetrainen om ook deze geweldige sport onder de knie te krijgen.

Foto’s, filmpjes en meer informatie is te vinden op deze website.

 

 

Als je mee hebt gedaan aan het BEACHPOWER! toernooi ook even de poll rechts hiernaast invullen A.U.B.!