Beachvolleybal seizoen 2013 begint gelijk goed!

De eerste zonnestraaltjes zijn eindelijk op ons neergedaald. Elke vezel in ons lichaam verlangt naar de zomer; warmte, zon, zee, strand en beachvolleybal. Zaterdag 13 april was het zo ver. De eerste keer beachvolleybal en dan nog wel midden in de Princestraat in Katwijk tijdens de opening van het strandseizoen 2013. Nog 4 weken en dan kan het serieuze werk bekeken worden, namelijk het BeachPower Beachvolleybal toernooi Katwijk.

Beachvolleybal princestraat 2013b

Op Hemelvaartdag 9 mei 2013 beloofd het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi weer extra spectaculair te worden omdat het op een na hoogste niveau van Beachvolleyal acte de preseance zal geven op het strand van Katwijk. Wat normaal alleen langs de kust in Scheveningen te vinden is zal nu ook in Katwijk plaatsvinden. De organisatoren zijn zelfs stappen aan het nemen om in de toekomst ook niveau Eredivisie naar Katwijk te halen, maar daarvoor zal er nog een hoop moeten gebeuren. 

Naast de 1e, 2e, en 3e divisie is er ook voldoende ruimte vrijgemaakt voor het niveau waar het toernooi mee begonnen is, namelijk het niveau 1e, 2e en 3e klasse. Maar ook zal er plek zijn voor ongeoeffende teams, jeugdteams tot 18 jaar en de allerkleinse beachvolleyballertjes, namelijk de mini’s (6- tot 12-jarigen). Na het grote succes van vorig jaar zal dit alweer de 4e keer zijn dat deze jonge volleyballertjes meedoen. 
Bij de groep jeugd tot 18 jaar zal er gestreden worden om punten voor het Nederlandse jeugdkampioenschap beachvolleybal wat later het jaar zal plaatsvinden in Scheveningen. Alleen dat is al een goede reden om 9 mei te komen kijken. Deze jongeren spelen op een zeer hoog niveau. Echt de top van Nederland.

Dus leg je zonnebrand, zonnebril en strandkleren maar vast klaar, want Iedereen met een team (2 of 4 spelers) kan zich aanmelden. Heb je geen speelmaatje maar wil je wel meedoen, stuur dan een mailtje naar info@beachclubkatwijk.nl en wij zorgen dat je mee kan doen.

Voor iedereen die zichzelf wat beachvolleybal vaardigheden wil laten bijbrengen is er de mogelijkheid om de wekelijkse trainingen te volgen. Bij mooi weer zal er vanaf 6 mei elke maandag en dinsdag enthousiaste trainers op het strand staan, die je graag de kneepjes van de sport bijbrengen. Ook is er elke donderdag avond de mogelijkheid om mee te doen met de avondcompetitie. Dus schrijf je alvast in zodat je verzekerd bent van een plekje.

Meer informatie is te vinden op deze website. Je kunt je op de website ook inschrijven voor het toernooi of de trainingen.