ITF Katwijk open 2017

ITF Beachtennis: Top wedstrijden bij 6 bft.

Op zaterdag 1 juli 2017 werd het tweede internationale beachtennis toernooi in Katwijk aan Zee georganiseerd. Katwijk is daarmee in 2017 het enige officiële internationale ITF Beach Tennis toernooi in Zuid-Holland. En met windkracht 6 Beaufort waarschijnlijk ook de meest winderige van heel Nederland.

Internationaal ITF

Het deelnemersveld was sterker dan ooit met de nummer 9 van de wereld bij de mannen, Aksel Samardzic, een speler uitkomend voor Aruba. Vorig jaar stond Aksel nog 88e op de wereldranglijst. Maar door onder andere het grootste toernooi in de wereld, het 50.000 dollar toernooi in Kazan, had gewonnen steeg hij richting de wereldtop.

Aksel speelde samen met zijn goede vriend Sergio Foek waarmee hij vorig jaar ook in Katwijk gewonnen had. Zij waren zodoende als 1e geplaats en vooraf de grote favoriet om dit jaar wederom te winnen.

Aan de andere kant van het schema was het Franse team Kevin Deconinck en Guillaume Grimbert die als 2e geplaatst waren. Een team dat al menig toernooi in de Benelux gewonnen heeft.

Droomfinales ITF Katwijk aan Zee

Bij de ITF vrouwen waren het als 1e geplaatste Franse team Alizee Hornoy en Marie Pottier en de als 2e geplaatste Noordwijkerhoutse Rianne Ridderbos en de Utrechtse Meike Landeweer die in de finale aantraden. Met veel inzet en strijd waren het uiteindelijk toch de francaises die duidelijk de winnaressen werden bij de dames.

Bij de mannen ware het de al eerder genoemde favoriete Arubanen en Fransen die de strijd met elkaar aangingen in de finale. Net als beide damesteams waren het ook deze beide herenteams die zonder een set te verliezen de finale hadden gehaald. Een terechte finale met een zinderend verloop.

De 1e set werd na 1 break gewonnen door Samardzic en Foek. De 2e set ging echter verrassend naar Deconinck en Grimbert. De laatste wedstrijd van het toernooi werd dan ook beslist in een beslissende 3e set. En tot aan 3-3 ging het gelijk op. De fransen wonnen vervolgens hun servicebeurt waarna de arubanen het op de service van Foek niet redden. Dat vriendschap in sport ondergeschikt is aan het resultaat dat behaald moet worden bleek wel. Menig omstander zagen de felle uitingen van Aksel richting Sergio, hetgeen niet mocht baten. De stand werd daarmee 3-5 in Frans voordeel. Vervolgens was het aan de fransen om de eigen service binnen te halen. Bij een 40-15 waren er drie matchpoints voor de fransen. Maar drie hadden ze er niet nodig. De eerste de beste servicebeurt betekende direct het winnen van het ITF Beach Tennis Katwijk aan Zee voor Kevin en Guillaume.

Na nog een laatste frustatie te uiten van het verliezen werd gebroederlijk elkaar op de schouders geklopt en de winnaars de hand geschud.

Recreatie categorie

Bij de dames in het recreatief beachtennis toernooi was het koppel Radna Jannink uit Katwijk en Kiki Kraak uit Delft de sterkste. Bij de mix was het Oegsgeester stel Loekie en Rolf Kooistra de winnaars.

Wil je ook beachtennisen dan kan dat Bij Beach Club Katwijk op dinsdag en donderdag op het Katwijkse strand.

Voor meer info en foto’s beachtennis www.beachclubkatwijk.nl of facebook Beach Club Katwijk.