Beachpower! 2012, zon, zee, strand en beachvolleybal

Op Hemelvaartdag 17 mei 2012 gaat Beach Club Katwijk het grootste en meest bijzondere beachvolleybal toernooi in haar bestaan organiseren. Dit zal eveneens het grootste Beachvolleybal toernooi in de Duin en Bollenstreek worden.

Al denkt men nu alleen nog maar aan het krabben van de ramen ’s ochtends en het wel of niet meenemen van een regenpak naar het werk, het duurt niet heel lang meer of we zullen weer massaal naar het strand trekken. En om alle aangekomen kilo’s van de vele koek en zopie’s, de kerst en de paaseieren er weer af te trainen zal er ook gesport moeten worden. En wat is er nu leuker dan te beachvolleyballen en mee te doen met een heus toernooi om het strandseizoen te starten.

Al heel wat jaar kunnen beachvolleyballers uit alle windstreken een dag genieten van zon, zee, strand en sport op het Katwijkse strand tijdens het jaarlijkse Beachpower! Toernooi. Dit 1-daagse toernooi vind meestal plaats op Hemelvaartdag, zo ook dit jaar. Dit jaar zal het toernooi extra bijzonder zijn omdat we voor het eerst in de geschiedenis van de club ook de 1e, 2e en 3e divisie Beachvolleybal mogen verwelkomen. Naast het hoge niveau zal dit ook een stuk extra uitstraling met zich meebrengen. Op het strand tegenover de witte kerk in Katwijk zal het hoogste niveau strijden om de 1e plekken. Daarnaast zal er op het strand tussen de Voorstraat en de vuurbaak gespeeld worden op vele niveaus. Van senioren op top niveau, tot recreanten, vriendenteams, buurtverenigingen, jeugd en zelfs de allerkleinste en jongste deelnemertjes vanaf 8 jaar op het mini gedeelte. Nieuw dit jaar is dat de jongste deelnemers nu ook 2 tegen 2 kunnen gaan spelen. Door veelvuldig Nederlands Kampioen beachvolleybal Deborah Kadijk zijn spelvormen gemaakt speciaal voor beginners, zodat ze net als de toppers met z’n twee in het veld staan. De jongste groep zorgt overigens meestal voor het grootste spektakel vanwege de vele ouders en verzorgers die de longen uit het lijf schreeuwen om het kleine grut aan te moedigen.

Het evenement zal weer vele winnaars opleveren. Niet zozeer enkel voor de nummers 1, maar juist ook voor de gezelligheid en sportiviteit waar beachvolleybal voor staat. De deelnemers kunnen naar hartenlust sporten, voorbijgangers kunnen genietend aanschouwen, de vele amateurfotografen hun kiekjes maken, en de omwonenden hebben een mooi evenement voor de deur zonder overlast.

Het inschrijven is al mogelijk! Op www.beachclubkatwijk.nl vind je alle verdere informatie en inschrijfformulieren voor het breedtetoernooi. De 1e, 2e, 3e divisie kunnen zich in een later stadium inschrijven via www.beachcompetitie.nl