BEACHPOWER! HET GROOTSTE EENDAAGSE BEACHVOLLEYBALTOERNOOI VAN NEDERLAND

Afgelopen zaterdag 19 mei 2018 was voor de 14e maal het Beachpower! beachvolleybaltoernooi op het katwijkse strand en groter dan ooit. Op het strand voor de witte kerk tot voorbij de Vuurbaak stonden beachvolleybalvelden. Maar liefst 52 beachvolleybalvelden waren opgebouwd om de honderden teams allemaal te laten genieten van het heerlijke zand wat in Katwijk ligt.

Op de foto in oranje de jongste winnaars van de 1e divisie.

Summer Beach Circuit
Met name het Summer Beach Circuit, die dit jaar voor het eerst aanwezig was, maakte het mogelijk dat er zoveel meer sporters aanwezig waren. Het landelijke Summer Beach Circuit is het toernooi waar iedereen aan mee kan doen ook al heb je nog nooit gevolleybald of juist al ver gevorderd bent in het spelletje op het strand. De helft van het aantal deelnemers bestond uit deze sportieve levensgenieters.

Beachcompetitie
De aan ranking gebonden nationale beachcompetitie was ook weer van de partij. In de 1e divisie wonnen de heren of beter gezegd de jongens Mart de Groot en Rick van der Sluis uit Sliedrecht. Met 15 en 18 jaar een sensatie. Nog niet eerder won een dergelijk jong team het toernooi in de 1e divisie bij de mannen. Zeker knap, aangezien er een sterk deelnemersveld was waarbij een finalist van vorig jaar zelfs een-na-laatste werd. Robert de Vries uit Rijnsburg en Ard de Mooij uit Voorschoten behaalden de nodige punten door als 8e te eindigen. Bij de dames geen verrassing. Hier ging de 1e plaats naar het meest ervaren duo Floor Berden en Juliette van Duijnhoven uit Eindhoven.