Vooruitblik Beachvolleybal seizoen 2012!

Het is pas halverwege maart, maar de eerste zonnestraaltjes hebben ons al weer verwarmd en dat maakt het strand weer een stuk aantrekkelijker. Het klinkt nu nog raar, maar over ruim een maand staan de eerste fanatiekelingen al op het strand om te beachvolleyballen.

Beachvolleybal is een snel groeiende, relatief nieuwe sport. Veel zaalvolleyballers maken de stap naar het strand wanneer de competitie in mei is afgelopen. Maar ook mensen die weinig ervaring hebben met volleybal, hebben afgelopen jaren de weg naar deze strandsport weten te vinden. Het is extra leuk om te zien dat deze nieuwelingen zich heel snel weten op te werken en de geoefende beachvolleyballers het behoorlijk moeilijk kunnen maken.
 
Beachvolleybalseizoen 2012 zal in Katwijk grootser worden dan ooit.
Net als afgelopen jaren kan iedereen (geoefend en ongeoefend) weer training krijgen van professionele trainers die je de kneepjes van het beachvolleybal kunnen bijbrengen. Wie weet sta jij komende zomer wel in de finale van een groot toernooi doordat je door het trainen net even beter bent geworden dan je tegenstanders. Het is ook mogelijk om met een vaste speelpartner training te krijgen zodat je als team getraind word.
 
Ook zal dit jaar op donderdag avond de avondcompetitie weer georganiseerd worden. Iedereen speelt individueel volgens het “king of the court” systeem voor punten. Het leuke aan deze spelvorm is dat je elke wedstrijd weer met iemand anders speelt, waardoor het altijd spannend blijft. Aan het eind van het seizoen zal blijken wie “The King Of The Beach 2012” zal zijn.
 
Verder zal er op 17 mei (Hemelvaartsdag) zoals elk jaar weer het Beachpower! Toernooi gespeeld worden. Dit 1-daagse Beachvolleybaltoernooi is een groots opgezet toernooi, waarbij iedereen kan meespelen. Van senioren op top niveau, tot recreanten, buurverenigingen en zelfs de allerkleinste en jongste deelnemertjes vanaf 8 jaar op het mini gedeelte. Dit jaar zal ook voor het eerst de 1e, 2e en 3e divisie Beachvolleybal meespelen. Al dit geweld zal plaatsvinden op het strand tegenover de witte kerk voor strandpaviljoens “Het Strand” en “Zomers”.

Als laatste zal er nog een Junior Beach Circuit toernooi georganiseerd worden in juli of augustus,

waar de top van de Nederlandse volleybal jeugd zal strijden om punten voor het Nederlands Kampioenschap Beachvolleybal in Scheveningen. Ook zullen er weer diverse talenten van BCK uitgezonden worden naar grote toernooien in Nederland en zullen er diverse clinics georganiseerd worden op het strand van Katwijk.

Uiteraard kun je vanaf april een keer op het strand in Katwijk langskomen om te kijken of deze sport iets voor jou is. Hou de website / het gastenboek in de gaten voor speeldata.