Katwijkse Beach Competitie 7e ronde

KBC6Vrijdag 1 juli 2016 werd de zevende ronde van de Katwijkse Beach Competitie (KBC) gespeeld. Met 17 graden en 4 Beaufort en veel nat zand waren na de regenbuien toch nog genoeg spelers om op twee velden wedstrijden te spelen.

Bij de Heren Hoog zou de winnaar uit de laatste wedstrijd van de dag komen. Arnold en Lex die 3x 1e en 2x 2e en 1x 3e waren geworden namen het op tegen Marcel 3x 1e en 3x 2e en Melchior, die na de 1e ronde nu weer van de partij was.
Omdat het de laatste (officiƫle) KBC voor de zomervakantie was, stelde Arnold voor om best-of-three sets te spelen. Dit vondt iedereen prima. Allereerst werd de rally om de service gespeeld. Die werd door Arnold en Lex gewonnen. Zij kozen voor service. Het werd al gauw duidelijk dat Marcel en Melchior niet bij de les waren, want ze vergaten om de betere kant te kiezen. Dat Arnold wel scherp was bleek wel direct uit zijn service. Bij 7-0 werd van kant gewisseld, waarna het zelfs nog 8-0 werd. Vervolgens bleek de goede kant ook in het voordeel voor Melchior en Marcel. Marcel serveerde naar 8-4. Hierna, zoals het hoort in een titanenstrijd, was er discussie of een bal al dan niet uit was. Het oudste koppel liet het punt aan het jongere. Vervolgens liepen Arnold en Lex weer verder uit naar 7-15 en toen was het opeens over. Melchior kwam ongelukkig neer en ging door zijn enkel. Niet zeer ernstig, maar wel dusdanig dat verder spelen geen zin had en onverantwoord zou zijn. Desalniettemin gaan de felicitaties uit naar Arnold en Lex, die gezien de uitslagen van deze vrijdag en hun presteren op alle vorige 6 rondes, terecht het beste koppel van de Katwijkse Beach Competitie bleken te zijn na deze 7 rondes.

Bij de Mix waren de sterksten het jeugdige Marcel en Milly. Bij de Dames ging de dagwinst naar Karolien en Sanne de C die, al was het net aan, met 22-20 wonnen van Laura en Sylvia.

De Katwijkse Beach Competitie zal in de vakantie gewoon door gaan. In de vakantieperiode zijn introducees a 5 euro p.p. toegestaan. Zo kunnen toeristen ook mee spelen of mocht je iemand van buiten de club kennen die ook een keer zin heeft om te beachen, dan kan dat.