Katwijkse Beach Competitie 8e ronde

Vrijdag 8 juli 2016 werd de achtste ronde van de Katwijkse Beach Competitie (KBC) gespeeld. Met 18 graden en 5 Beaufort werd gekozen voor de twee velden die het meest uit de wind lagen. Gezien de opkomst was merkbaar dat de schoolvakanties begonnen waren, onderscheid in niveau hoog/midden/laag was er nauwelijks.

Bij de Heren was Stephan, spelend met Alwin, aardig met de wind aan het spelen. Stephan met zijn lengte kon de bal lekker tegen de wind in over de kleinere tegenstanders spelen. In de allesbepalende wedstrijd werkte dit prima en leverde zelfs een matchpoint op. Echter ging de wedstrijd toch verloren met 20-22, waardoor de dagwinst naar het team van Rene en de Marcels ging.

Bij de Mix waren de sterksten Karolien en Willem. Het spelletje met de wind gaf fantastische beelden, zoveel inzet leidde tot 3 winstpartijen. Bij de dames was het niet de dag van Anna en Marije. Zij hadden als eerstejaars beachers nog niet de kracht en techniek om het de tegenstanders ook maar enigszins moeilijk te maken. De dames Lonneke en Nicole met hun zelf bedrukte t-shirts konden dat beter en waren daarmee het sterkste dameskoppel van deze avond.

De Katwijkse Beach Competitie zal in de vakantie gewoon door gaan. In de vakantieperiode zijn introducees a 5 euro p.p. toegestaan. Zo kunnen toeristen ook mee spelen of mocht je iemand van buiten de club kennen die ook een keer zin heeft om te beachen, dan kan dat.